Voor u

Uw verblijf

Getijde, tijdelijk verblijf Flevoland is gevestigd op de tweede verdieping van ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. Getijde biedt plek aan 17 cliënten voor opname en herstelzorg. De zorg is erop gericht om weer zelfredzaam naar huis te kunnen gaan.

Getijde Lelystad - kamers

Kamers

Getijde heeft eenpersoonskamers en tweepersoonskamers. De kamers zijn voorzien van een wc en douche, tafel, kledingkast met kluis en fauteuil. U kunt uw eigen mobiele telefoon gebruiken. In de kamer is zorgalarmering aanwezig.

De toewijzing van een eenpersoonskamer of tweepersoonskamer wordt gemaakt op basis van de medische intake en beschikbaarheid van kamers.

De schoonmaak van de kamer wordt verzorgd.

Eten en drinken

Omdat de zorg is gericht op het herstel van cliënten wordt indien mogelijk gezamenlijk gegeten in de huiskamer van Getijde. Het ontbijt en de lunch zijn in buffetvorm. Wanneer een cliënt liever op de kamer eet is dat uiteraard ook mogelijk.

Koffie en thee worden aangeboden en kan iedereen ook zelf pakken in de keuken. Er is een algemene koelkast voor de opslag van persoonlijke voorkeuren.

De beste zorg Flevoland
Kwetsbare ouderen Getijde

Ontmoetingsruimte

Speciaal voor cliënten beschikt Getijde over een ontmoetingsruimte in het hart van de afdeling. Ook de huiskamer waar het herstelgerichte klimaat centraal staat, is bedoeld voor cliënten. 

Hier worden cliënten uitgedaagd om zoveel mogelijk zelfstandig activiteiten te ontplooien en alledaagse handelingen te gebruiken als oefenmoment.

Kamers

Faciliteiten

Internet

Er is gratis WIFI aanwezig. Het gebruik van computer of tablet is toegestaan op de kamer.

Televisie

Op de kamer is een televisie aanwezig.

Koelkast

In de ontmoetingsruimte staat een koelkast voor algemeen gebruik.

Kleding

De eigen kleding dient thuis gewassen te worden. Het linnengoed voor bed en bad wordt door Getijde verzorgd.

Ontmoetings-ruimte

Speciaal voor cliënten beschikt Getijde over een ontmoetingsruimte in het hart van de afdeling.

ontmoeten

Bezoek

Bezoektijden
Getijde vindt betrokkenheid van mantelzorger en familie bij het herstel van de cliënt belangrijk. Bezoek is de hele dag welkom!
Mantelzorgers
De zorg die u thuis gaf aan de cliënt mag en kan u ook gewoon in Getijde blijven doen. We overleggen graag met u wat u wil doen en hoe we dat het beste kunnen doen.
Bezoekersrestaurant
Bij het bezoek kunt u gebruik maken van het restaurant in de hal van het ziekenhuis. Het bezoekersrestaurant bevindt zich bij de entree aan de linkerzijde.
Onze locatie
Openbaar vervoer

Ziekenhuis St Jansdal heeft een bushalte waar diverse lijndiensten van vertrekken.

Parkeren

U kunt parkeren op het parkeerterrein van de gemeente Lelystad bij het ziekenhuis. Voor het ziekenhuis staat een parkeerautomaat waar u kunt betalen.

Halen & Brengen

Bij de hoofdingang van het gebouw is voldoende ruimte om mensen die slecht ter been zijn, direct af te zetten.