Officiële opening Getijde

Met het leggen van een puzzel is Getijde, tijdelijk verblijf Flevoland, officieel geopend. Het leggen van de stukken staat symbool voor de puzzel die de initiatiefnemers Coloriet, Woonzorg Flevoland en ziekenhuis St Jansdal samen met de regionale partners en stakeholders legden bij de oprichting van Getijde.

Dit najaar is Getijde in gebruik genomen. Het is een nieuwe en unieke vorm van zorg in Flevoland waar ouderen een duidelijke diagnose krijgen en kunnen werken aan hun herstel. Samen wordt toegewerkt aan de terugkeer naar huis met eventueel ondersteunende zorg. Getijde voorkomt dat mensen onnodig lang in het ziekenhuis verblijven en ontlast huisartsen. Op donderdag 8 december 2022 vond de officiële opening plaats.

Soms is een tijdelijke opname nodig
“Met elkaar hebben wij iets moois neergezet voor de ouderen in Lelystad”, vertelt Anne-Marijke Schakelaar (manager Getijde) trots. Getijde draagt bij aan de toekomstbestendigheid van de ouderenzorg in Flevoland. Sinds de ingebruikname hebben wij al veertig cliënten mogen ontvangen.” Huisarts Ruth Veenvliet is blij met de komst van Getijde. “Voor inwoners van Lelystad is het belangrijk dat zij voor de zorg in hun eigen stad kunnen blijven. Als huisartsen kunnen wij onze patiënten voor uitgebreid onderzoek doorverwijzen naar de Spoedstraat en Getijde.”

Samenwerken aan herstel
Een fijne plek waar kwetsbare ouderen en chronisch zieken de beste mogelijke zorg krijgen, snel een diagnose wordt gesteld en samen wordt toegewerkt aan de terugkeer naar huis met eventueel ondersteunende zorg. Dat is dus waar Getijde, tijdelijk verblijf Flevoland voor staat. “Het is hier fantastisch. Ik hoef maar te roepen en ze staan al voor mij klaar”, geeft een van de cliënten van Getijde aan.

Unieke samenwerking
Getijde is een unieke samenwerking tussen woonzorgorganisaties Coloriet en Woonzorg Flevoland en ziekenhuis St Jansdal. Het tijdelijk verblijf is gevestigd op de tweede verdieping van het St Jansdal in Lelystad. Kwetsbare ouderen en chronisch ziekenhuis uit Flevoland en omgeving zijn welkom als zij vierentwintig uur zorg nodig hebben en (nog) nergens anders terecht kunnen.

Kijk voor meer informatie op getijde.nl.

nieuws

Ook interessant