Getijde viert 1 jarig bestaan

Deze week is het een jaar geleden dat Getijde haar deuren opende op de tweede verdieping van ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. Het doel van de oprichting van Getijde was de ouderenzorg in Flevoland toekomstbestendig te houden.  Kwetsbare ouderen en chronisch zieken uit Flevoland en omgeving zijn welkom als ze 24/7 zorg nodig hebben en (nog) nergens anders heen kunnen. Het team van Getijde kijkt terug op het eerste jaar.

Een mooi en intensief jaar

Het team van Getijde kwam afgelopen woensdagmiddag samen om het 1 jarig bestaan van Getijde op een informele manier te vieren. Anne-Marijke Schakelaar, manager van Getijde, is trots op het team. ‘Wat was het een mooi, intensief en waardevol eerste jaar. We hebben als team echt moeten pionieren. En dat hebben we heel goed gedaan” vertelt Anne-Marijke trots. “We hebben continu moeten schakelen omdat we bijvoorbeeld soms bijna vol lagen maar ook weleens maar een paar cliënten hadden. De sfeer is heel goed binnen het team en iedereen is erg betrokken. Hierdoor hebben we al meer dan 300 tevreden cliënten verzorgd dit jaar”.

70% van de cliënten keert terug naar huis
In Getijde is het streven altijd dat de cliënt weer terugkeert naar huis, eventueel met zorg thuis of met zorginnovatie zoals een zorgrobot. Bij 70% van de opgenomen cliënten is dit ook gelukt. Voor de andere cliënten werd een vervolgplek gevonden in een ELV of verpleeghuis.

De helft van alle opgenomen cliënten kwam voor het stellen van een juiste diagnose of extra observatie en triage. Deze cliënten worden meestal doorverwezen vanuit de spoedstraat of via een andere specialist van het ziekenhuis. Maar ook de huisartsen weten Getijde steeds beter te vinden om een cliënt, waarvoor het zelfstandig thuis wonen even niet mogelijk is, door te verwijzen.

Mooie samenwerking voor de ouderenzorg in Flevoland

Er is in het eerste jaar een goede samenwerking opgebouwd tussen de Specialist Ouderengeneeskunde, physician assistant, specialisten van het ziekenhuis, huisartsen en het team van Getijde. Ook Marco Loffredo, Specialist Ouderengeneeskunde van Getijde, is tevreden over het eerste jaar Getijde. “We zijn continu in ontwikkeling geweest dit eerste jaar en hebben laten zien dat we denken in mogelijkheden”, vertelt Marco. “Getijde wordt steeds meer een begrip in Flevoland. En huisartsen, specialisten en andere verwijzers weten ons steeds beter te vinden.

Getijde is opgericht door woonzorgorganisaties Coloriet en Woonzorg Flevoland en ziekenhuis St Jansdal. In het eerste jaar heeft elke organisatie zijn steentje bijgedragen aan Getijde en zal dit ook blijven doen. Dit laat zien hoe mooi een samenwerking kan zijn die dan weer ten goede komt aan de ouderenzorg in Flevoland.

nieuws

Ook interessant