Getijde blij met collectie schilderijen van kunstenaars G-Art

Cliënten die tijdelijk zijn opgenomen bij Getijde, maar ook familie en de medewerkers, kunnen vanaf nu genieten van een prachtige collectie schilderijen.  Begin januari werden de schilderijen geschonken door G-Art. De schilderen zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke of psychische beperking.

Schilderijen geven kleur aan de dag

Anne-Marijke Schakelaar , manager Getijde, nam samen met haar team de schilderijen met veel plezier in ontvangst. “We zijn heel blij met deze schenking van vrolijke schilderijen van de kunstenaars van G-Art”, vertelt Anne-Marijke. “De opening van Getijde en het mogen uitkiezen van de schilderijen kwam op hetzelfde moment. Super fijn, want zo konden we de keuze voor de schilderijen aanpassen aan de inrichting van Getijde. En de schilderijen geven een mooie sfeer. Met het hele team hebben we de schilderijen zorgvuldig uitgekozen en ze een mooi plekje gegeven op de gangen.

Getijde richt zich op herstelzorg. Kwetsbare ouderen en chronisch zieken krijgen in Getijde de best mogelijke zorg en een zorgvuldige, snelle diagnose. Samen wordt toegewerkt aan de terugkeer naar huis met eventueel ondersteunende zorg. “Het is mooi dat de ambitie en creativiteit van de kunstenaars van G-Art samenkomt met de zorgbehoefte van onze cliënten”, vertelt Anne-Marijke. Het maken van de schilderijen geeft kleur aan de dag van de kunstenaars en aan die van onze cliënten en medewerkers door er naar te kijken”.

Zorg en aandacht voor de mens

Paul Mangus, ambassadeur van G-art, overhandigde de schilderijen aan het team van Getijde. “De kunstenaars kunnen zelf niet bij de overhandiging zijn vanwege hun beperking en daarom doe ik dat namens hen. Voor hen is het heel fijn dat de schilderijen, waar ze hard aan hebben gewerkt, een mooie plek krijgen. Met de schilderijen vertellen zij hun verhaal”, vertelt Paul.

De kunstwerken worden in verschillende ateliers in Flevoland gemaakt. De kunstenaars worden tijdens het schilderen begeleid door professionele kunstenaars. “Zorg en aandacht voor elkaar is zo belangrijk”, geeft Paul aan. “Kunst zorgt voor een stukje welzijn. Van onze kunstenaars en nu hopelijk ook van de cliënten van Getijde. En het leuke van kunst is dat iedereen de schilderijen op een andere manier interpreteert. Hopelijk maken we er veel mensen blij mee!

De schenking wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Leefbaarheid van de provincie Flevoland. Een fonds voor initiatieven op het Flevolandse platteland waar de overheid niet in voorziet. Hiermee wordt de sociale cohesie en economische ontwikkeling bevorderd.  

nieuws

Ook interessant